Пятница, 29.03.2024, 03:23 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Сайт Романа Грезина
Главная
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 23 из 23
  • «
  • 1
  • 2
  • 21
  • 22
  • 23
Форум » Россияне в Украине » Пересечение границы » пересечение границы (пересечение российско-украинской границы)
пересечение границы
РоманГрезинДата: Среда, 19.12.2018, 08:21 | Сообщение # 221
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
В Ваших интересах все же ничего не скрывать, а предоставлять всю информацию, которую потребуют, для проверок и принятия решения в точном соответствии с Правилами гос. регистрации актов гражд. состояния, которые предусматривают разные действия для разных случаев.  В том числе, раз Вы уже подали документы в ДМСУ на оформление гражданства Украины ребенку, ничего не скрывая от них, можно было и об этом факте в загсе рассказать.

В зависимости от их ответа можно будет принять решение, соответствует оно Правилам или нет и как дальше действовать. Могут отказать исходя из следующего положения пункта III. 1. 2 Правил:

Якщо реєстрація народження дитини, народженої в іншій державі, не була проведена компетентним органом такої держави або дипломатичним представництвом чи консульською установою України, підставою для проведення державної реєстрації в Україні є медичний документ іншої держави, що підтверджує факт народження дитини, ...

Но,

во-первых,

Правила сформулированы так, что трактовать их можно по-разному (а если регистрация рождения была проведена органом иностранного государства - Правила четко не говорят, что делать надо и чего нельзя),

во-вторых

- это подзаконный акт (утвержденный Наказам Минюста), который не должен противоречить Законам Украины, а в случае противоречия - Законы должны иметь приоритет. Вышеприведенная формулировка вскользь касается сложнейшей темы, отнюдь не описывает ее исчерпывающе, и решать вопрос только на основании этой формулировки, без учета других законов Украины, невозможно.

Конкретно: иностранное государство провело регистрацию рождения ребенка, это факт. Но по заявлению гражданки России (Вас), а не гражданки Украины (Вас), а закон о гражданстве говорит, что во взаимоотношениях с Украиной Вы выступаете только в качестве гражданки Украины.

Если на основании процитированного пункта Правил отказать гражданину Украины по рождению в выдачи укр. свидетельства о рождении - значит, на оформление укр. гражданства по рождению и далее во всех случаях в Украине действительно российское свидетельство о рождении. Если укр. органы власти бы так посчитали - нормально, так тому и быть. Но там указано, что мать - гражданка РФ, а Вы обращаетесь и должны обращаться в органы власти Украины как гражданка Украины, и сами же органы власти Украины могут приходить в замешательство из-за этого (ибо до сих пор в вопросе наличия двух гражданств нет порядка и нет воли его наводить).

Поэтому однозначного решения Правила гос. регистрации актов гр. состояния не дают, а рагс будет действовать в меру своего разумения (наверняка не в Вашу пользу).

Вы, как минимум, ни в коем случае не вводите их в заблуждение. Можете смело отвечать на вопросы без искажения действительности. Лишнее, чего не требуют, можете не рассказывать.

Пусть дадут ответ, если отрицательный - письменный, в зависимости от ответа будете принимать решение.

=

Правила гос. регистрации актов гражд. состояния

http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0719-00

III. Державна реєстрація окремих актів цивільного стану

1. Державна реєстрація народження фізичної особи та її походження

2.

...

Якщо реєстрація народження дитини, народженої в іншій державі, не була проведена компетентним органом такої держави або дипломатичним представництвом чи консульською установою України, підставою для проведення державної реєстрації в Україні є медичний документ іншої держави, що підтверджує факт народження дитини, належним чином легалізований, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Ці документи подаються до органу державної реєстрації актів цивільного стану, де реєструється народження. При відсутності підстав для державної реєстрації народження, визначених у цьому пункті, державна реєстрація народження проводиться на підставі рішення суду про встановлення факту народження даною жінкою. Для розгляду відповідної справи у суді орган державної реєстрації актів цивільного стану на прохання заявника складає письмову відмову у проведенні державної реєстрації народження (додаток 1), у якій викладає причини неможливості проведення такої реєстрації.

У разі подання до органу державної реєстрації актів цивільного стану дубліката медичного свідоцтва про народження державна реєстрація народження здійснюється після перевірки за даними, вказаними в цьому документі, факту проведення державної реєстрації народження за місцем народження дитини, за місцем проживання батьків дитини на момент її народження. Відсутність актового запису про народження підтверджується повним витягом з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про відсутність актового запису цивільного стану за формою, наведеною у додатку 22 до Інструкції з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 24 липня 2008 року № 1269/5, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 липня 2008 року за № 691/15382 (із змінами).

Якщо в результаті перевірки виявлено актовий запис про народження, який зберігається на тимчасово окупованій території України, відділ державної реєстрації актів цивільного стану поновлює його в установленому законодавством порядку.

...

24. Якщо заява про державну реєстрацію народження дитини, яка досягла одного року і більше (додаток 7) надійшла після закінчення одного року з дня народження дитини і до досягнення нею 16 років, то державна реєстрація народження проводиться відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання дитини на загальних підставах (за заявою будь-кого з осіб, визначених статтею 144 Сімейного кодексу України, але після перевірки наявності державної реєстрації народження за місцем народження дитини, за місцем проживання батьків дитини на момент її народження або за даними Державного реєстру актів цивільного стану громадян). У цих випадках одночасно подаються один із документів, передбачених у пункті 2 цієї глави, медична довідка про перебування дитини під наглядом лікувального закладу, а також довідка з місця проживання дитини. За відсутності такої довідки дані про місце проживання дитини можуть бути підтверджені паспортом або паспортним документом одного з батьків чи законних представників дитини. Водночас подаються документи, що підтверджують походження дитини. Складений актовий запис про народження із зазначенням після порядкового номера: "Державна реєстрація з пропуском строку" включається до книги поновлених актових записів про народження.У разі досягнення дитиною 16 років державна реєстрація її народження може проводитися за її особистою заявою з пред'явленням паспорта та відповідно до законодавства, яке регулює порядок поновлення актових записів цивільного стану.


Державна реєстрація народження на підставі рішення суду про встановлення факту народження проводиться за правилами поновлення актових записів, якщо з дня народження дитини, зазначеного у рішенні суду, минуло більше року.

=

http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2398-17

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про державну реєстрацію актів цивільного стану

Стаття 13. Державна реєстрація народження фізичної особи та її походження

1. Державна реєстрація народження дитини проводиться з одночасним визначенням її походження та присвоєнням їй прізвища, власного імені та по батькові. Походження дитини визначається відповідно до Сімейного кодексу України.

2. Державна реєстрація народження дитини проводиться за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем її народження або за місцем проживання батьків.

Якщо державна реєстрація народження дитини проводиться за місцем проживання батьків чи одного з них, то за їх бажанням місцем народження дитини в актовому записі про народження може бути визначене фактичне місце її народження або місце проживання батьків чи одного з них.

У разі смерті батьків або в разі якщо вони з інших причин не можуть зареєструвати народження дитини, державна реєстрація проводиться за заявою родичів, інших осіб, уповноваженого представника закладу охорони здоров'я, в якому народилася дитина чи в якому вона перебуває.

3. Державна реєстрація народження дитини проводиться не пізніше одного місяця з дня її народження, а у разі народження дитини мертвою - не пізніше трьох днів.

4. Підставою для проведення державної реєстрації народження дитини є визначені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я документи, що підтверджують факт народження.

У разі народження дитини поза закладом охорони здоров'я документ, що підтверджує факт народження, видає заклад охорони здоров'я, який проводив огляд матері та дитини. У разі якщо заклад охорони здоров'я не проводив огляд матері та дитини, документ, що підтверджує факт народження, видає медична консультаційна комісія в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.Порядок утворення медичної консультаційної комісії та положення про неї затверджуються центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я.Медична консультаційна комісія видає документ про народження у разі встановлення факту народження жінкою дитини.За відсутності документа закладу охорони здоров'я або медичної консультаційної комісії, що підтверджує факт народження, підставою для проведення державної реєстрації актів цивільного стану є рішення суду про встановлення факту народження.

5. У разі народження дитини мертвою державна реєстрація народження проводиться без видачі свідоцтва про народження. Для підтвердження такої реєстрації орган державної реєстрації актів цивільного стану видає довідку про народження із зазначенням факту мертвонародження. Державна реєстрація смерті в такому разі не проводиться.У разі якщо смерть дитини настала на першому тижні життя, державна реєстрація народження проводиться з видачею довідки про народження, у якій зазначено, що дитина померла. Державна реєстрація смерті дитини проводиться в установленому порядку з видачею свідоцтва про смерть.

6. Про народження дитини мертвою або про її смерть на першому тижні життя заклад охорони здоров'я, що надавав медичну допомогу матері під час пологів або в якому помер новонароджений, та судово-медична установа (якщо факт смерті встановлено поза закладом охорони здоров'я) повідомляють органи державної реєстрації актів цивільного стану.

7. Державна реєстрація народження дитини, яку не забрали з пологового будинку, іншого закладу охорони здоров'я, підкинули або яка була знайдена, проводиться органом державної реєстрації актів цивільного стану за письмовою заявою представника органу опіки та піклування.Прізвище, ім'я та по батькові дитини, батьки якої невідомі, та відомості про батьків зазначаються на підставі рішення органу опіки та піклування.

8. Державна реєстрація народження дитини, яка досягла одного року і більше, проводиться органом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання дитини за заявою батьків або інших заінтересованих осіб за наявності документів про народження і перебування дитини під наглядом закладу охорони здоров'я та довідки з місця проживання дитини.У разі досягнення дитиною шістнадцяти років державна реєстрація її народження може проводитися за її особистою заявою з пред'явленням паспорта громадянина України.


grezin.ucoz.com
 
AnnaДата: Среда, 19.12.2018, 16:53 | Сообщение # 222
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 35
Репутация: 0
Статус: Offline
Спасибо за ответ. 
Да, в Загсе я ничего не скрывала, т.е. что спрашивали то и отвечала. Я к ним пришла как гражданка Украины получить документ на ребенка. ( как украинка я не получала свидетельство о рождении). Все документы предоставлены, пусть занимаются. Сказали ждать, пока они все запросы не сделают, в том числе и в РФ, что это процесс долгий (около 6 мес). Но все же они будут делать запросы как от гражданки Украины, не регистрировала ли я ребенка. В Российском Загсе ведь я там как россиянка существую. Вот интересно, как это все будет рассматриваться. 
 В ДМСУ я так с заявлением и не обратилась, ждала мед. справку с роддома и решила сначала обратиться в Загс , что они мне скажут.
 
РоманГрезинДата: Среда, 19.12.2018, 18:30 | Сообщение # 223
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Понятно, действуете разумно, желаю успехов.

grezin.ucoz.com
 
Форум » Россияне в Украине » Пересечение границы » пересечение границы (пересечение российско-украинской границы)
  • Страница 23 из 23
  • «
  • 1
  • 2
  • 21
  • 22
  • 23
Поиск:


Роман Грезин © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz