Суббота, 20.04.2024, 14:02 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Сайт Романа Грезина
Главная
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Форум » Россияне в Украине » Пересечение границы » пересечение границы (пересечение российско-украинской границы)
пересечение границы
РоманГрезинДата: Понедельник, 09.04.2018, 19:25 | Сообщение # 191
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Пожалуйста.

grezin.ucoz.com
 
kaledin69Дата: Среда, 13.06.2018, 21:57 | Сообщение # 192
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 71
Репутация: 2
Статус: Offline
Добрый день! Будет ли действительно приглашение гражданину РФ, присланное от другого гражданина РФ, постоянно проживающего в Украине? Є Посвідка на постійне проживання, прописка.
 
РоманГрезинДата: Среда, 13.06.2018, 22:58 | Сообщение # 193
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Добрый день!

Если речь о приезде гражданина РФ, то ввиду безвизового режима поездок речь может идти о гарантийном письме принимающей стороны. Если бы речь шла о приезде гражданина страны, с которой у Украины визовый режим поездок - то речь бы шла также и о приглашении, необходимом для получении визы.

И для приглашения и для гарантийного письма принимающей стороной может быть (помимо прочих лиц) иностранец, постоянно проживающий в Украине (имеющий разрешение на иммиграцию, посвiдку на постiйне проживання и регистрацию места жительства в Украине).

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3773-17/page

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства

Стаття 1. Визначення термінів

1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:
...

20) приймаюча сторона - зареєстровані в установленому законом порядку українські підприємства, установи та організації, представництва (філії) іноземних підприємств, установ, організацій, представництва міжнародних організацій, а також фізичні особи (громадяни України, іноземці та особи без громадянства), які постійно проживають або тимчасово перебувають на території України у зв'язку з навчанням, стажуванням, роботою, або на інших законних підставах, та запрошують чи приймають іноземців та осіб без громадянства;

...


Стаття 9. В'їзд в Україну іноземців та осіб без громадянства та строки їх перебування в Україні

1. Іноземці та особи без громадянства в'їжджають в Україну за наявності визначеного цим Законом чи міжнародним договором України паспортного документа та одержаної у встановленому порядку візи, якщо інше не передбачено законодавством чи міжнародними договорами України.

...


Стаття 10. Оформлення візи

1. Правила оформлення іноземцям та особам без громадянства візи та перелік документів, необхідних для її отримання, встановлюються Кабінетом Міністрів України.

...

Стаття 21. Фінансове забезпечення для в'їзду в Україну, перебування на території України та транзитного проїзду через територію України іноземців та осіб без громадянства

1. В'їзд в Україну, перебування на території України та транзитний проїзд через територію України іноземців та осіб без громадянства здійснюється за наявності достатнього фінансового забезпечення або наявності можливості отримати таке забезпечення законним способом на території України. Порядок підтвердження достатнього фінансового забезпечення та його розмір встановлюються Кабінетом Міністрів України.

...


3. Наявність фінансового забезпечення або гарантія його наявності може бути підтверджена шляхом пред'явлення для контролю:

...

гарантійного листа приймаючої сторони, що запросила іноземця або особу без громадянства, про взяття на себе зобов'язань із сплати всіх витрат особи, пов'язаних з її перебуванням на території України та виїздом з України;

=

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/884-2013-%D0%BF/paran8#n8


Про затвердження Порядку підтвердження достатнього фінансового забезпечення іноземців та осіб без громадянства для в’їзду в Україну, перебування на території України, транзитного проїзду через територію України і виїзду за її межі та визначення розміру такого забезпечення

Відповідно до частини першої статті 21 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” та частини третьої статті 9 Закону України “Про прикордонний контроль” Кабінет Міністрів України постановляє:Затвердити Порядок підтвердження достатнього фінансового забезпечення іноземців та осіб без громадянства для в’їзду в Україну, перебування на території України, транзитного проїзду через територію України і виїзду за її межі та визначення розміру такого забезпечення, що додається.

...

8. Наявність достатнього фінансового забезпечення встановлюється шляхом:

...

вивчення гарантійного листа приймаючої сторони, що запросила іноземця або особу без громадянства, про взяття на себе зобов’язань із сплати всіх витрат іноземця або особи без громадянства, пов’язаних з їх перебуванням на території України та виїздом за її межі;

=

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України

від 1 березня 2017 р. № 118

ПРАВИЛА
оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію

5. Для оформлення усіх типів віз, якщо інше не передбачено законодавством та міжнародними договорами України, уповноваженому органу подаються:

...

5) документи, що підтверджують наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення до держави походження або транзиту до третьої держави чи можливість отримати достатнє фінансове забезпечення у законний спосіб на території України відповідно до Порядку підтвердження достатнього фінансового забезпечення іноземців та осіб без громадянства для в’їзду в Україну, перебування на території України, транзитного проїзду через територію України і виїзду за її межі та визначення розміру такого забезпечення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 грудня 2013 р. № 884 (Офіційний вісник України, 2013 р., № 97, ст. 3582).

...


7. Для оформлення короткострокової візи, крім зазначених у пункті 5 цих Правил, подається один з таких документів:

...

2) нотаріально посвідчене запрошення фізичної особи - громадянина України, іноземця або особи без громадянства, які на законних підставах тимчасово або постійно проживають на території України. Запрошення повинне містити прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи, реквізити її паспортного документа та посвідки на постійне чи тимчасове проживання (для іноземців та осіб без громадянства), адресу проживання, а також прізвище, ім’я, по батькові запрошеної особи, відомості про її дату та місце народження, громадянство, реквізити паспортного документа, місце проживання, мету поїздки, період запланованого відвідання України, кількість в’їздів та місце проживання в Україні, зобов’язання фізичної особи взяти на себе можливі витрати, пов’язані з перебуванням та виїздом з України запрошеної особи. До запрошення додаються копії паспортного документа та посвідки на постійне чи тимчасове проживання (для іноземців та осіб без громадянства) в Україні приймаючої сторони - фізичної особи;


grezin.ucoz.com
 
kaledin69Дата: Пятница, 15.06.2018, 11:15 | Сообщение # 194
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 71
Репутация: 2
Статус: Offline
Спасибо Вам большое за подробный ответ.
 
РоманГрезинДата: Пятница, 15.06.2018, 12:04 | Сообщение # 195
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Пожалуйста!

grezin.ucoz.com
 
AnnaДата: Среда, 15.08.2018, 00:40 | Сообщение # 196
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 35
Репутация: 0
Статус: Offline
Доброй ночи, Роман. Когда то я с Вами консультировалась и Вы мне очень помогли в одном вопросе. Напомню( у меня два гражданства укр. и росс. и я советовалась где рожать ребенка и как быть с документами). Мы сейчас находимся в Украине, я и ребенок решили жить здесь. У меня есть укр. паспорт - все в порядке а вот у ребенка укр. документов нет. У него св-во о рождении получено в России и там указано что мама и папа россияне. И он соответственно тоже. Как сделать его украинцем? Помогите пожалуйста разобраться в этом.

Сообщение отредактировал Anna - Среда, 15.08.2018, 00:42
 
РоманГрезинДата: Среда, 15.08.2018, 04:36 | Сообщение # 197
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Доброй ночи, Анна. Предыстория подсказывает, что Вы въехали по укр. паспорту, ребенок - по российскому. При этом и у мужа два гражданства - росс. и укр.
Оформить укр. гражданство можно в органе Гос. миграционной службы Украины по месту жительства в Украине (очевидно, у Вас сохранилась регистрация места жительства в Украине)

https://dmsu.gov.ua/poslugi....am.html

Документы - п. 17
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/215/2001/page

Стоит заранее продумать варианты выезда ребенка за пределы Украины - как получать согласие отца или как обходиться без согласия.


grezin.ucoz.com
 
AnnaДата: Среда, 15.08.2018, 21:30 | Сообщение # 198
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 35
Репутация: 0
Статус: Offline
Добрый вечер. Спасибо большое за ответ. Да, именно так , я въехала по укр. паспорту а ребенок по российскому. На Украине у меня сохранилась прописка у мамы. Да, и у мужа тоже два гражданства, но я с ним по украински развелась ( это получилось быстро т.к. на Украине у меня как бы нет ребенка), а вот еще предстоит как я понимаю разводиться по российскому. Или может получится так , что показать в России,что я разведена, может быстрее все будет. 
Спасибо за ссылки, я обязательно почитаю.
 
РоманГрезинДата: Среда, 15.08.2018, 23:20 | Сообщение # 199
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Пожалуйста. Желаю успехов.

grezin.ucoz.com
 
AnnaДата: Пятница, 14.09.2018, 23:37 | Сообщение # 200
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 35
Репутация: 0
Статус: Offline
Доброго времени суток. Роман, если сможете помочь в моем вопросе, то помогите пожалуйста. Вкратце напомню о себе. Подскажите пожалуйста в таком вопросе. У меня есть два паспорта Украины и РФ. В Украине у меня сохранилась регистрация и все права как гражданка этой страны. В России я родила ребенка и в св-ве о рождении указано, что мама и папа граждане РФ. Сейчас я нахожусь на Украине и решили жить здесь, хотела его прописать к себе по месту регистрации и мне отказали, т.к он гражданин другой страны, потом я обратилась в миграционную службу по месту жительства, мне сказали, что помочь не чем не могут т.к. в св-ве указано, что я россиянка, сказали, если бы было указано, что я украинка то да, вопросов нет, можно заказть справку о подтверждении украинского гр-ва ребенка, а так НЕТ, ничего они не могут сделать. Как мне оформить подтверждение Украинского гражданства для ребенка, ведь на момент рождения я также была гражданкой Украины.
Заранее спасибо за ответ.


Сообщение отредактировал Anna - Пятница, 14.09.2018, 23:41
 
Форум » Россияне в Украине » Пересечение границы » пересечение границы (пересечение российско-украинской границы)
Поиск:


Роман Грезин © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz