Четверг, 25.04.2024, 01:57 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Сайт Романа Грезина
Главная
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Россияне в Украине » На автомобиле » В 2001 г. не вывезли а-м. Будут ли проблемы при ввозе а-м? (автору lilian)
В 2001 г. не вывезли а-м. Будут ли проблемы при ввозе а-м?
РоманГрезинДата: Воскресенье, 18.07.2010, 20:15 | Сообщение # 1
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Автор задал вопрос по почте. с большой задержкой ответил . но адрес - invalid. пришел отказ. публикую вопрос и ответ здесь.

Здравствуйте, вопрос такой-ввозили авто в 2001г.в Украину, но не вывезли т.к. продали машину на зап. части. В настоящее время возможно ли вьехать в Украину вновь на авто?Сохранились ли база данных 2001 г.?!

даже если было постановление о привлечении к ответственности за нарушение таможенных правил (оно могло быть вынесено в течение небольшого срока - 15 дней после получения судом протокола и прочих материалов, а вам протокол появился бы или спустя 2 месяца после ввоза или - скорее - спустя год после ввоза, т.к. срок временного ввоза - год)- сроки исполнения его - прошли точно (3 месяца).

взыскать в России - и не могли и как вы поняли - не взыскали, да и суд принимает в случае с россиянами решение о конфискации. .Правда, если предмет, подлежащий конфискации, невозможно конфисковать,- с нарушителя взыскивается стоимостьпредмета. . В любом случае, ни взыкать нельзя с россиян, и сроки исполнения давно прошли . Можно только довольствоваться конфискованным предметом.

если был запрет на въезд из-за правонарушения - максимум на 5 лет = прошло.
"мстить" просто нет ни технических ни правовых возможностей. таможня работает с актуальной базой.

а с данными, по которым могли наказать 9 лет назад - так сказать со специально сохраненной базой для злопамятных - - никто не будет работать , будучи на госслужбе. даже если бы эта информация где-то хранилась. прошли все сроки, чтобы можно было привлечь за что-то. есть закон, есть порядок привлечения к ответсвенности, есть сроки . "Из злопамятности" "желания поквитаться" никто не будет хранить эту информацию, да и законных возможностей что-то вам сделать из-за того правонарушения = нет.


grezin.ucoz.com
 
РоманГрезинДата: Воскресенье, 18.07.2010, 20:19 | Сообщение # 2
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
переводчик
http://pereklad.online.ua/

Тамож. кодекс
http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1011.30.23&nobreak=1

Стаття 348. Порушення зобов'язання про зворотне вивезення чи зворотне ввезення товарів
Невивезення за митний кордон України товарів, які були тимчасово ввезені на митну територію України під зобов'язання про зворотне вивезення, або неввезення на митну територію України товарів, які були тимчасово вивезені за митний кордон України під зобов'язання про зворотне ввезення, у строк, зазначений у зобов'язанні про зворотне вивезення (зворотне ввезення) таких товарів, -
тягне за собою накладення штрафу у розмірі від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію таких товарів.
Стаття 363. Протокол про порушення митних правил
Про кожний випадок виявлення порушення митних правил уповноважена посадова особа митного органу, яка виявила таке порушення, складає протокол.
Стаття 389. Строк розгляду справи про порушення митних правил
Справа про порушення митних правил розглядається у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання посадовою особою митного органу або судом (суддею) матеріалів, необхідних для вирішення справи.

Стаття 393. Оскарження постанов у справах про порушення митних правил
...
Скарга на постанову митного органу подається протягом десяти днів з дати вручення заінтересованій особі копії постанови у справі або повідомлення про прийняте рішення. У разі пропуску цього строку з поважних причин він за заявою заінтересованої особи може бути поновлений відповідно регіональною митницею, спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи або судом.

Стаття 399. Загальні положення щодо порядку виконання постанови митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил
Постанова митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил підлягає виконанню після закінчення строку оскарження, встановленого статтею 393 цього Кодексу.


grezin.ucoz.com
 
РоманГрезинДата: Воскресенье, 18.07.2010, 20:20 | Сообщение # 3
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Стаття 400. Давність виконання постанови митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил
Не підлягає виконанню постанова митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.
Стаття 403. Порядок виконання постанови митного органу про накладення штрафу
Штраф повинен бути сплачений особою, яка вчинила порушення митних правил, не пізніше п'ятнадцяти днів з дня вручення або надіслання їй копії постанови митного органу про накладення штрафу, а в разі оскарження постанови або внесення на неї подання прокурором - не пізніше п'ятнадцяти днів з дня залишення скарги без задоволення або відхилення подання.
Сума штрафу вноситься особою, яка вчинила порушення митних правил, до Державного бюджету України у порядку, встановленому законодавством України.
Стаття 404. Примусове виконання постанови митного органу України або суду щодо накладання штрафу
У разі коли штраф не буде сплачено у строки, встановлені статтею 403 цього Кодексу, постанова митного органу та суду (судді) надсилається для примусового виконання районному, міському (міста обласного значення), районному у місті відділу державної виконавчої служби.
Постанова митного органу або суду (судді), по якій стягнення штрафу проведено повністю, з відміткою про виконання повертається до митного органу або до суду, що виніс постанову.
Штраф вноситься до державного бюджету.
Особа, яка вчинила порушення митних правил, повинна, незважаючи на стягнення штрафу, сплатити податки і збори, встановлені законами України.
Стаття 405. Виконання постанови суду (судді) про конфіскацію
Постанова суду (судді) про накладення адміністративного стягнення за порушення митних правил у частині конфіскації виконується державним виконавцем у порядку, встановленому законом.
Товари, транспортні засоби, вилучені митним органом, щодо яких винесена постанова суду (судді) про конфіскацію, передаються державному виконавцеві.
У разі коли неможливо конфіскувати товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил, або товари із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для приховування безпосередніх предметів порушення митних правил від митного контролю, транспортні засоби, що використовувалися для переміщення безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України, з осіб, які вчинили порушення митних правил, стягується вартість зазначених товарів, транспортних засобів у порядку, встановленому законодавством України.
Витрати митного органу, пов'язані із зберіганням товарів, транспортних засобів, щодо яких прийнято постанову про конфіскацію, повинні бути відшкодовані особою, яка вчинила порушення митних правил, у порядку, встановленому законом.
Стаття 406. Виконання постанови митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил на осіб, які проживають або перебувають за межами України
Постанова митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил на осіб, які проживають або перебувають за межами України, виконується за рахунок майна цих осіб, що знаходиться на території України.
У разі відсутності в Україні майна, що належить зазначеним у частині першій цієї статті особам, порядок виконання постанови митного органу про накладення на них стягнень визначається законодавством України та міжнародними договорами з державами, на території яких проживають або перебувають особи, притягнуті до відповідальності за порушення митних правил.

Добавлено 13.08.10: все же по какому-то адресу ответ дошел. Прислали
спасибо !


grezin.ucoz.com
 
Форум » Россияне в Украине » На автомобиле » В 2001 г. не вывезли а-м. Будут ли проблемы при ввозе а-м? (автору lilian)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Роман Грезин © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz