Пятница, 29.03.2024, 13:59 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Сайт Романа Грезина
Главная
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Россияне в Украине » ПМЖ » Не поменяли ВнЖ в 25 лет. Оштрафовали
Не поменяли ВнЖ в 25 лет. Оштрафовали
РоманГрезинДата: Пятница, 27.08.2010, 18:37 | Сообщение # 1
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Здравствуйте, не знаю к вам ли обращаться, но иного выбора нет. Дело в том, что я гражданин РФ живу в Украине с 2007 г. на постоянном месте жительства. Имею удостоверение выданное страной, где проживаю, вот только никто мне не сказал, что его (это удостоверение) нужно менять в 25 лет. Если в паспортах РФ и Украины имеются в самом конце сведения об обмене, то в этом удостоверении такой информации не содержится. И вот год спустя, когда мне уже 26 лет, через знакомого узнаю, что меня просят придти в паспортный по обмену, что я незамедлительно сделал, и
забыл. А несколько дней назад получаю письмо с постановлением из местного суда, что должен оплатить штраф 340гр. за то что несвоевременно поменял удостоверение, но откуда я мог знать? Сейчас собираюсь писать апелляционное заявление, что бы вы мне посоветовали, и должны ли были меня заранее предупредить работники местного паспортного стола, или иные представители украинской государственной власти? Еще добавлю, что в постановлении написано, якобы я не явился на суд и причину не явки не указал, но об этом суде я даже не догадывался, и никак
й повестки не получал. Сумма штрафа для меня не маленькая, т.к. на данным момент нахожусь без работы, а жена с ребенком дома.
Заранее благодарю за ответ!
Так же прикладываю постановление.


Мой ответ. Постановление внизу
Добрый день.
Была запарка на сайте - не могу соевременно отвечать, отложил ответ вам т.к. полагал, что с сайта был Вам ответ

Имею удостоверение выданное страной, где проживаю, вот только никто мне не сказал, что его (это удостоверение) нужно менять в 25 лет.
Если в паспортах РФ и Украины имеются в самом конце сведения об обмене, то в этом удостоверении такой информации не содержится.""

На моем Внж написано, что подлежит обмену в 25 и 45 лет. я так понимаю, старый ВнЖ уже у Вас не на руках. Если еще есть - посмотрите внимательно, может быть, где-то написали и на Вашем.

Есть Порядок выдачи ВнЖ
http://www.mfa.gov.ua/mfa/en/publication/content/1877.htm
(внизу)

если нужен - емкий переводчик
http://translate.google.com.ua/?client....tab=wT#

К сожалению, нет установленной формы ВнЖ, как это имеет место с папсортом, и на каких-то бланках могли не писать это предупреждение.

Порядок выдачи - пункт 8 содержит это требование
8. Посвідка підлягає обміну при досягненні особою 25- і 45-річного віку.

Обязан ли был овир предупредить? я не знаю норм.-правового акта, который обязывал бы овир информировать именно об этом.

Есть

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=844-2002-%EF
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 червня 2002 р. N 844

ПОЛОЖЕННЯ
про Державний департамент у справах громадянства,
імміграції та реєстрації фізичних осіб

3. Основними завданнями Департаменту є:

1)
організацією імміграційної роботи та боротьбою з незаконною
міграцією;

4) забезпечення відповідно до законодавства видачі громадянам
України, які постійно проживають в Україні, паспортних документів,
іноземцям та особам без громадянства документів для в'їзду в
Україну, перебування в Україні та виїзду за її межі або постійного
проживання на її території;

4. Департамент відповідно до покладених на нього завдань:

6) організовує оформлення і видачу іноземцям та особам без
громадянства документів для тимчасового перебування або постійного
проживання в Україні, а також виїзду за її межі;

7) організовує роботу з підготовки пропозицій щодо визначення
в установленому порядку квоти імміграції на календарний рік та з
розгляду документів стосовно надання дозволу на імміграцію в
Україну іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в
Україні на законних підставах;

8) приймає рішення про надання дозволу та відмову у наданні
дозволу на імміграцію, про скасування дозволу на імміграцію;

9) веде облік осіб, які подали заяви про надання дозволу на
імміграцію, та осіб, яким надано такий дозвіл;

21) виконує інші функції, що випливають з покладених на нього
завдань.

""А несколько дней назад получаю письмо с постановлением из местного суда, что должен оплатить штраф 340гр. за то что несвоевременно поменял удостоверение, но откуда я мог знать? Сейчас собираюсь писать апелляционное заявление, что бы вы мне посоветовали, и должны ли были меня заранее предупредить работники местного паспортного стола, или иные представители украинской государственной власти?""

постановление обжалуется в 10-дневный срок со дня вынесения. По истечении этого срока постановление набираает законную силу. Но можно возобновить срок обжалования, если он был пропущен по уважительным причинам

ст.289
В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

КоАП
http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1011.29.141&nobreak=1
Глава 24
ОСКАРЖЕННЯ І ОПРОТЕСТУВАННЯ ПОСТАНОВИ ПО СПРАВІ ПРО АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВОПОРУШЕННЯ
Стаття 287. Право оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення
Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено особою, щодо якої її винесено, а також потерпілим.
Постанова районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду (судді) про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржена в порядку, визначеному цим Кодексом.
( Стаття 287 із змінами, внесеними згідно із Законами N 2342-III від 05.04.2001, N 586-VI від 24.09.2008 )
Стаття 288. Порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення
Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:
1) постанову адміністративної комісії - у виконавчий комітет відповідної ради або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом;
2) рішення виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради - у відповідну раду або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом;
3) постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення - у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом.
Постанову про одночасне накладення основного і додаткового адміністративних стягнень може бути оскаржено за вибором особи, щодо якої її винесено, чи потерпілого в порядку, встановленому для оскарження основного або додаткового стягнення;
( Пункт 4 частини першої статті 288 виключено на підставі Закону N 2342-III від 05.04.2001 ) ( Пункт 5 частини першої статті 288 виключено на підставі Закону N 2342-III від 05.04.2001 )
Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати.
Постанову уповноваженого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення може бути скасовано або змінено за протестом прокурора керівником відповідного органу, а також незалежно від наявності протесту прокурора - керівником вищестоящого органу.
Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
( Стаття 288 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР N 2010-11 від 03.04.86, N 7542-11 від 19.05.89; Законами N 2857-12 від 15.12.92, N 244/94-ВР від 15.11.94, N 557-XIV від 24.03.99, N 2342-III від 05.04.2001, N 586-VI від 24.09.2008 )
Стаття 289. Строк оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення
Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.
Стаття 290. Опротестування постанови по справі про адміністративне правопорушення
Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути опротестовано прокурором протягом десяти днів з дня винесення постанови.
( Стаття 290 із змінами, внесеними згідно із Законом N 586-VI від 24.09.2008 )
Стаття 291. Набрання постановою адміністративного органу (посадової особи) у справі про адміністративне правопорушення законної сили
Постанова адміністративного органу (посадової особи) у справі про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку оскарження (опротестування) цієї постанови, за винятком постанов про застосування стягнення, передбаченого статтею 26 цього Кодексу, а також у випадках накладення штрафу, що стягується на місці вчинення адміністративного правопорушення.
( Стаття 291 в редакції Закону N 586-VI від 24.09.2008 )
Стаття 292. Строк розгляду скарги і протесту на постанову по справі про адміністративне правопорушення
Скарга і протест на постанову по справі про адміністративне правопорушення розглядаються правомочними органами (посадовими особами) в десятиденний строк з дня їх надходження, якщо інше не встановлено законами України.
( Стаття 292 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2342-III від 05.04.2001 )
Стаття 293. Розгляд скарги і протесту на постанову по справі про адміністративне правопорушення
Орган (посадова особа) при розгляді скарги або протесту на постанову по справі про адміністративне правопорушення перевіряє законність і обгрунтованість винесеної постанови і приймає одне з таких рішень:
1) залишає постанову без зміни, а скаргу або протест без задоволення;
2) скасовує постанову і надсилає справу на новий розгляд;
3) скасовує постанову і закриває справу;
4) змінює захід стягнення в межах, передбачених нормативним актом про відповідальність за адміністративне правопорушення, з тим, однак, щоб стягнення не було посилено.
Якщо буде встановлено, що постанову винесено органом (посадовою особою), неправомочним вирішувати цю справу, то така постанова скасовується і справа надсилається на розгляд компетентного органу (посадової особи).
Стаття 294. Набрання постановою судді у справі про адміністративне правопорушення законної сили та перегляд постанови
Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги чи протесту прокурора, за винятком постанов про застосування стягнення, передбаченого статтею 32 цього Кодексу, а також постанов, прийнятих за результатами розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 185-3 цього Кодексу.
Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або на неї може бути внесено протест прокурора протягом десяти днів з дня винесення постанови. Апеляційна скарга, протест прокурора, подані після закінчення цього строку, повертаються апеляційним судом особі, яка її подала, якщо вона не заявляє клопотання про поновлення цього строку, а також якщо у поновленні строку відмовлено.
Апеляційна скарга, протест прокурора подаються до відповідного апеляційного суду через місцевий суд, який виніс постанову. Місцевий суд протягом трьох днів надсилає апеляційну скаргу, протест прокурора разом із справою у відповідний апеляційний суд.
Апеляційний перегляд здійснюється суддею апеляційного суду протягом двадцяти днів з дня надходження справи до суду.
Апеляційний суд повідомляє про дату, час і місце судового засідання особу, яка подала скаргу, прокурора, який приніс протест, інших осіб, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, не пізніше ніж за три дні до початку судового засідання.
Неявка в судове засідання особи, яка подала скаргу, прокурора, який вніс протест, інших осіб, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, не перешкоджає розгляду справи, крім випадків, коли є поважні причини неявки або в суду відсутня інформація про належне повідомлення цих осіб.
Апеляційний суд переглядає справу в межах апеляційної скарги. Суд апеляційної інстанції не обмежений доводами апеляційної скарги, якщо під час розгляду справи буде встановлено неправильне застосування норм матеріального права або порушення норм процесуального права. Апеляційний суд може дослідити нові докази, які не досліджувалися раніше, якщо визнає обґрунтованим ненадання їх до місцевого суду або необґрунтованим відхилення їх місцевим судом.
За наслідками розгляду апеляційної скарги, протесту прокурора суд апеляційної інстанції має право:
1) залишити апеляційну скаргу чи протест прокурора без задоволення, а постанову без змін;
2) скасувати постанову та закрити провадження у справі;
3) скасувати постанову та прийняти нову постанову;
4) змінити постанову.
У разі зміни постанови в частині накладення стягнення, в межах, передбачених санкцією статті цього Кодексу, воно не може бути посилено.
Постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.
Після закінчення апеляційного провадження справа не пізніше ніж у п'ятиденний строк направляється до місцевого суду, який її розглядав.

Глава 27
ПРОВАДЖЕННЯ ПО ВИКОНАННЮ ПОСТАНОВИ ПРО НАКЛАДЕННЯ ШТРАФУ
Стаття 307. Строки і порядок виконання постанови про накладення штрафу
Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови - не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.
У разі відсутності самостійного заробітку в осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративне правопорушення, штраф стягується з батьків або осіб, які їх замінюють.
Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України.
( Стаття 307 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР N 7542-11 від 19.05.89, N 1369-12 від 29.07.91, N 1818-12 від 15.11.91; Законами N 244/94-ВР від 15.11.94, N 196/96-ВР від 15.05.96, N 586-VI від 24.09.2008 )
Стаття 308. Примусове виконання постанови про стягнення штрафу
У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.
У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:
подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу;
витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.
( Частина друга набирає чинності з 1 січня 2009 року щодо стягнення подвійного розміру штрафу при примусовому виконанні постанови у справі про адміністративне правопорушення згідно із Законом N 586-VI від 24.09.2008 ) ( Стаття 308 в редакції Закону N 2056-III від 19.10.2000; із змінами, внесеними згідно із Законом N 586-VI від 24.09.2008 )

""Еще добавлю, что в постановлении написано, якобы я не явился на суд и причину не явки не указал, но об этом суде я даже не догадывался, и никакой повестки не получал.""

Стаття 268. Права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності

Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Стаття 278. Підготовка до розгляду справи про адміністративне правопорушення
Орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує такі питання:
1) чи належить до його компетенції розгляд даної справи;
2) чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення;
3) чи сповіщено осіб, які беруть участь у розгляді справи, про час і місце її розгляду;
4) чи витребувано необхідні додаткові матеріали;
5) чи підлягають задоволенню клопотання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, їх законних представників і адвоката.
Стаття 279. Порядок розгляду справи про адміністративне правопорушення
Розгляд справи розпочинається з оголошення складу колегіального органу або представлення посадової особи, яка розглядає дану справу.
Головуючий на засіданні колегіального органу або посадова особа, що розглядає справу, оголошує, яка справа підлягає розгляду, хто притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснює особам, які беруть участь у розгляді справи, їх права і обов'язки. Після цього оголошується протокол про адміністративне правопорушення. На засіданні заслуховуються особи, які беруть участь у розгляді справи, досліджуються докази і вирішуються клопотання. У разі участі в розгляді справи прокурора заслуховується його висновок.
Стаття 280. Обставини, що підлягають з'ясуванню при розгляді справи про адміністративне правопорушення
Орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язаний з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

=======
В общем, можно попробовать добиться восстановления срока обжалования, если можете доказать, что постановление пришло ПОСЛЕ истечения срока обжалования (из вашего письма явно не следует - получили постановление до 17. июня 10 г., определенного судьей как конечный срок оюжалования, когда постановление вступает в силу). Если удастся добиться рассмотрения жалобы - надо упирать на то, что постановление не может быть вынесено в Ваше отсутствие, кроме случаев, когда известно о своевременном оповещении. А его не было - Вы не получали по месту регистрации или по месту фактического пребывания повесток, инх сигналов. Требуйте доказательств Вашего оповещения - их не должно быть.
Также упирайте на то, что есть смягчающие обстоятельства по делу: овир Вас не проинформировал о необходимости замены. А на ВнЖ у Вас о необходимости замены не написали (если это действительно так). Можете взять мой ВнЖ как подтверждение, что на других ВнЖ это предупрежденеи пишут.
http://grezin.ucoz.com/_fr/0/9518428.jpg

Конечно, незнание закона не освобождает от ответственности, но суд может это принять как смягч. обстоятельство.

Прикрепления: 3913641.jpg (288.0 Kb)


grezin.ucoz.com
 
Форум » Россияне в Украине » ПМЖ » Не поменяли ВнЖ в 25 лет. Оштрафовали
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Роман Грезин © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz