Пятница, 29.03.2024, 07:34 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Сайт Романа Грезина
Главная
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Россияне в Украине » ПМЖ » Продление пребывания
Продление пребывания
РоманГрезинДата: Среда, 18.02.2015, 16:20 | Сообщение # 1
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Читаем Ваш сайт http://grezin.ucoz.com/
и хотелось бы уточнить по поводу продления срока пребывания гражданина РФ в Украине. Сориентируйте, пожалуйста, где на сайте об этом говориться.


=
Я давно не уделял должного внимания ни этой теме, ни сайту. Посмотрите нормативно-правовые акты:

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/3773-17 
Стаття 17. Продовження строку перебування іноземців та осіб без громадянства на території України

1. Іноземцю або особі без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, може бути продовжено строк перебування (за наявності законних підстав).

2. Документи про продовження строку перебування в Україні оформляються на підставі письмових звернень іноземця або особи без громадянства та приймаючої сторони, які подаються не пізніш як за три робочих дні до закінчення встановленого строку їх перебування на території України.

3. У продовженні строку перебування іноземцю або особі без громадянства може бути відмовлено в разі відсутності для цього підстав та достатнього фінансового забезпечення для покриття витрат, пов'язаних із перебуванням іноземця або особи без громадянства в Україні, або відповідних гарантій від приймаючої сторони.

4. Продовження строку перебування на території України здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції, в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.


http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/150-2012-%D0%BF 

6. Строк перебування іноземців та осіб без громадянства на території України продовжується у разі, коли вони прибули:

1) за короткостроковою візою, а також з держав з безвізовим порядком в’їзду за наявності обґрунтованих підстав (лікування, вагітність чи пологи, догляд за хворим членом родини, оформлення спадщини, подання заяви про отримання дозволу на імміграцію чи набуття громадянства України тощо) та за умови подання підтверджувальних документів - на період існування таких підстав, але не більш як 180 днів з дати останнього в’їзду в Україну. До короткострокових віз прирівнюються візи типу С-2, С-3, Б, Л, М, Н, Р, Г, К, Т, П-1, ОП і П-2, оформлені до 11 вересня 2011 р. (до закінчення строку їх дії);


==

Все упирается в "обоснованные основания" для продления - есть ли они, признает ли их таковыми ГМСУ. Пункт 9 содержит документы, необходимые для продления, пункт 10 основания для отказа (ГМСУ традиционно с большим не желанием продлевают иностранцам без действительно надежных причин. Если учесть, что и во въезде отказывают по надуманным причинам, таким же образом могут отказать и в продлении, сославшись, например, на 6) коли є обґрунтовані підстави вважати, що іноземець та особа без громадянства мають інші, ніж заявлені у заяві, підстави та мету перебування в Україні або вони не подали відповідного підтвердження; ). Если иностранный гражданин приехал к супругу -ге, в т.ч. с незарегистрированным браком - тоже могут отказать в продлении, и запросто отказывали. Но к счастью, с некоторых пор есть возможность оформить временный ВнЖ по зарегистрированному браку. Советую заблаговременно обратиться в ГМСУ и выяснить, есть ли у вас перспективы получить продление. Есть сроки в пункте 8, но лучше еще раньше этих сроков выяснить, есть ли перспективы.

=

8. Заяви про продовження строку перебування на території України (далі - заяви) подаються іноземцями та особами без громадянства і приймаючою стороною не раніше ніж за десять та не пізніше ніж за три робочі дні до закінчення такого строку до територіальних органів або підрозділів ДМС за місцем проживання. Зразок заяви та порядок її розгляду затверджуються МВС.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0778-12/paran50#n50

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0778-12/paran16#n16


grezin.ucoz.com
 
Форум » Россияне в Украине » ПМЖ » Продление пребывания
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Роман Грезин © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz