Четверг, 28.03.2024, 21:37 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
Сайт Романа Грезина
Главная
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Граждане Украины в России » ПМЖ » Выход из гражданства Украины (Ожидание справки из Посольства Украины-сроки.)
Выход из гражданства Украины
eva-patersonДата: Четверг, 15.02.2018, 23:35 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравствуйте, Роман. Года полтора назад обращалась к вам на форум за консультацией по вопросу оформления выхода из украинского гражданства (вопрос от 23.06.2016)Тогда вы меня здорово просветили в этой теме и сориентировали на возможные непредвиденные ситуации, за что вам очень благодарна.
Могу поделиться опытом в вашу копилочку как у меня прошла вся процедура. Я ездила на территорию Украины и выясняла какой пакет документов, потом через месяц приехала и стала оформляться.Конечно, сказывается местность оформления, здесь мне повезло!Поскольку это был район а не областной центр, то процесс шел быстро и без очередей.Я поменяла внутр.паспорт на фамилию мужа предъявив нотар.заверенный перевод свид-ва о браке как росс.гражданки(!) и оформила загран.паспорт, заказала справки из правоохранительных органов об отсутствии судимости и в налоговой, поскольку дети родились от гр-на РФ и у них гражданство РФ (они нигде не фигурировали в укр.регистрах) то на них оформление не потребовалось. Через 2 месяца я снова приехала, получила справки из налоговой и полиции, выписалась и подала второй пакет документов на рассмотрение.Потом в области уже -обмен корешка о выписке с места жительства на загранпаспорт с печатью о выезде на ПМЖ в РФ. Уже в России подала в Посольство Укр. пакет документов на выход из гражданства.Надо сказать, вся процедура сбора документов и оформления выезда заняла гораздо меньше времени, (около 3 месяцев) если бы я не выезжала на Украину.
На данный момент в ожидании справки о выходе из гражданства и уже нарушены все сроки рассмотрения- 13 месяцев!Конечно, ситуацию я оцениваю адекватно, укр.сторона намеренно задерживает выдачу справок бывшим гражданам.
Владеете ли вы информацией какие реальные сроки ожидания такой справки?Собиралась к мужу в командировку, а в кадрах запросили справку Ф4 либо нотар.заверенный отказ от укр.гр-ва. Я сослалась на ФЗ РФ 243 от 29.07.2017 "О правовом статусе иностранных граждан...", который осветили во всех СМИ как о необязательной процедуре выхода из гр-ва а достаточной процедуре нотар. заверенного отказа от иного гр-ва, но мне ответили что придерживаются отказов после вступления в силу этого закона, а т.к. я эту процедуру совершала при принятии российского гражданства в 2009 году, то не попадаю в поле действия закона. Вот такой у меня сейчас коллапс(((Получается что те кто ныне отказы подаёт считается "чистыми" для РФ, а остальные зависеть от самодурства укр.стороны(((
P.SПардон за некорректное написание темы!!


Сообщение отредактировал eva-paterson - Четверг, 15.02.2018, 23:37
 
РоманГрезинДата: Суббота, 17.02.2018, 03:33 | Сообщение # 2
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Добрый день!
Спасибо за отчет!

Что касается детей. Учитывая общий беспредел и поползновения Украины полмира записать в украинцы и мешать выйти из укр. гражданства, всем нам очень повезло, что укр. органы не трактуют закон о гражданстве в ущерб интересам людей. Могли бы (и теоретически могут) поступать по букве закона о гражданстве: оформлял или не оформлял приобретение гражданства по рождению, закон утверждает, что ребенок гражданина Украины является гражданином Украины по рождению. И тогда было бы намного труднее (например, могли бы потребовать для выхода из гражданства сперва оформить его и получить паспорт). Дай Бог, им еще долго не придет это в голову.

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2235-14

Стаття 7. Набуття громадянства України за народженням
Особа, батьки або один з батьків якої на момент її народження
були громадянами України, є громадянином України.


=

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/215/2001/page

Документи, що подаються для оформлення набуття громадянства України за народженням

17. Для оформлення набуття громадянства України за народженням особою, батьки (один із них) якої на момент її народження були громадянами України (частина перша статті 7 Закону), один з її батьків подає такі документи ...

=

Что касается нотариально заверенного заявления об отказе от укр. гражданства. Об этом речь идет в ФЗ о гражданстве. К сожалению, это касается тех, кто подает на росс. гражданство. То есть я с сожалением вынужден согласиться, что Вы, давно приняв росс. гражданство, не можете воспользоваться этой нормой.

http://www.consultant.ru/documen....582ea99

2.1. Иностранные граждане и лица без гражданства, постоянно проживающие на законном основании на территории Российской Федерации, признанные носителями русского языка в соответствии со статьей 33.1 настоящего Федерального закона, вправе обратиться с заявлениями о приеме в гражданство Российской Федерации в упрощенном порядке при условии, если указанные граждане и лица:

а) обязуются соблюдать Конституцию Российской Федерации и законодательство Российской Федерации;

б) имеют законный источник средств к существованию;

в) отказались от имеющегося у них гражданства иностранного государства. Отказ от гражданства иностранного государства не требуется, если это предусмотрено международным договором Российской Федерации либо если отказ от гражданства иностранного государства невозможен в силу не зависящих от лица причин. Отказ гражданина Украины от имеющегося у него гражданства Украины осуществляется путем направления данным гражданином заявления об отказе от имеющегося у него гражданства Украины в полномочный орган данного государства. Документом, подтверждающим отказ гражданина Украины от имеющегося у него гражданства Украины, является нотариально заверенная копия заявления данного гражданина об отказе от имеющегося у него гражданства Украины.

=

Сроки выхода из укр. гражданства прописаны в Порядке провадження ...

Сложим максимальные сроки 8 месяцев (рассмотрение органами МЗС, п. 109), 1 год (рассмотрение Комиссией, п. 112) и 1 месяц ( исполнение, выдачи справки, п. 122) - получается 1 год 9 месяцев. Не знаю, кто-то может иначе трактовать изложенные ниже пункты Порядка провадження..., но я их читаю так. Сомневаетесь - проконсультируйтесь по этому поводу, опираясь на соответствующие положения Порядка провадження ... в консульстве, в МЗС, в ДМСУ в любой удобной форме.

Но, конечно, может иметь место и желание воспрепятствовать выходу из гражданства или затруднить и замедлить его.

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/215/2001/page4

Порядок розгляду Міністерством закордонних справ України, дипломатичними представництвами та консульськими установами України заяв і подань з питань громадянства України, рішення за якими приймає Президент України

106. Дипломатичне представництво чи консульська установа України, до якої подано документи щодо прийняття особи до громадянства України або виходу особи з громадянства України, перевіряє відповідність оформлення поданих документів вимогам законодавства України та підтвердження ними виконання умов прийняття до громадянства України або виходу з громадянства України.

Якщо під час перевірки буде встановлено, що подані заявником документи не оформлені відповідно до вимог законодавства України, дипломатичне представництво чи консульська установа України не пізніш як у місячний строк з дня надходження документів повертає їх заявникові для усунення недоліків. Якщо заявник у двомісячний строк з дня повернення йому документів не усуває недоліки та не подає документи повторно, керівник дипломатичного представництва чи консульської установи України приймає рішення про припинення провадження за цією заявою.

Якщо документи оформлені належним чином і підтверджують виконання умов прийняття до громадянства України або виходу з громадянства України, дипломатичне представництво чи консульська установа України готує висновок про можливість задоволення клопотання заявника і не пізніш як у місячний строк з дня надходження документів надсилає цей висновок разом із поданими документами до Міністерства закордонних справ України.

Якщо під час перевірки буде встановлено, що подані заявником документи не підтверджують виконання умов прийняття до громадянства України або виходу з громадянства України, дипломатичне представництво чи консульська установа України готує висновок про відсутність підстав для задоволення клопотання заявника і не пізніш як у місячний строк з дня надходження документів надсилає цей висновок разом з іншими документами до Міністерства закордонних справ України.

107. Міністерство закордонних справ України перевіряє відповідність оформлення поданих документів вимогам законодавства України, підтвердження документами виконання умов прийняття до громадянства України або виходу з громадянства України.

Якщо під час перевірки буде встановлено, що подані заявником документи не оформлені відповідно до вимог законодавства України, зазначені документи не пізніш як у місячний строк з дня їх надходження повертаються до дипломатичного представництва чи консульської установи України, до якої документи були подані заявником. Дипломатичне представництво чи консульська установа України не пізніш як у тижневий строк з дня повернення документів надсилає їх заявникові для усунення недоліків. Якщо заявник у двомісячний строк з дня повернення йому документів не усуває недоліки та не подає документи повторно, керівник дипломатичного представництва чи консульської установи України приймає рішення про припинення провадження за цією заявою.Документи щодо прийняття до громадянства України або виходу з громадянства України Міністерством закордонних справ України надсилаються до Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України для перевірки (у тому числі в банках даних Міжнародної організації кримінальної поліції - Інтерполу) підстав, за наявності яких прийняття до громадянства України або вихід з громадянства України не допускається. Міністерство внутрішніх справ України та Служба безпеки України про результати перевірки повідомляють Міністерство закордонних справ України не пізніш як у двомісячний строк з дня одержання документів.

Якщо документи оформлені належним чином і підтверджують виконання умов прийняття до громадянства України або виходу з громадянства України, а також відсутні підстави, за наявності яких прийняття до громадянства України або вихід із громадянства України не допускається, Міністерство закордонних справ України затверджує висновок дипломатичного представництва чи консульської установи України про можливість задоволення клопотання заявника та надсилає його разом із поданими документами до Комісії при Президентові України з питань громадянства.Якщо під час перевірки буде встановлено, що подані заявником документи не підтверджують виконання умов прийняття до громадянства України або виходу з громадянства України, а також будуть виявлені підстави, за наявності яких прийняття до громадянства України або вихід з громадянства України не допускається, Міністерство закордонних справ України припиняє провадження за цією заявою, про що повідомляється дипломатичне представництво чи консульська установа України, до якої були подані документи.Дипломатичне представництво чи консульська установа України не пізніш як у тижневий строк з дня одержання повідомлення про припинення провадження за заявою повідомляє про це відповідну особу у письмовій формі із зазначенням причин припинення провадження.

108. У разі виявлення підстави для втрати громадянства України особою, яка постійно проживає за кордоном, дипломатичне представництво чи консульська установа України готує подання про втрату особою громадянства України та надсилає його разом з документами, передбаченими підпунктами "б" і "в" статті 87 цього Порядку, до Міністерства закордонних справ України.Міністерство закордонних справ України розглядає подання про втрату громадянства України та подані разом з ним документи, надсилає зазначені подання та подані разом з ним документи до Міністерства внутрішніх справ України і Служби безпеки України для перевірки у межах їх компетенції наявності підстави для втрати громадянства України. Міністерство внутрішніх справ України та Служба безпеки України повідомляють про результати перевірки Міністерство закордонних справ України не пізніш як у двомісячний строк з дня одержання документів.У разі підтвердження наявності підстави для втрати громадянства України Міністерство закордонних справ України затверджує подання про втрату громадянства України та надсилає його разом з поданими документами до Комісії при Президентові України з питань громадянства.

109. Загальний строк розгляду Міністерством закордонних справ України, дипломатичними представництвами чи консульськими установами України заяв і подань з питань громадянства, рішення за якими приймає Президент України, не повинен перевищувати восьми місяців з дня їх надходження.

Порядок розгляду заяв і подань з питань громадянства Комісією при Президентові України з питань громадянства

110. Попереднє опрацювання та підготовку матеріалів з питань громадянства України на розгляд Комісії при Президентові України з питань громадянства здійснює відповідний структурний підрозділ Адміністрації Президента України.Якщо під час попереднього опрацювання та розгляду матеріалів з питань громадянства України буде встановлено, що подані заявником документи про прийняття до громадянства України чи про вихід із громадянства України або подання, затверджені Державною міграційною службою України чи Міністерством закордонних справ України, про втрату громадянства України та додані до них необхідні документи, або документи про припинення громадянства України за підставами, передбаченими міжнародними договорами України, не оформлені відповідно до вимог законодавства України та міжнародних договорів України з питань громадянства, такі заяви, подання та документи повертаються відповідним структурним підрозділом Адміністрації Президента України відповідно до Державної міграційної служби України чи Міністерства закордонних справ України для доопрацювання та усунення недоліків.

111. Комісія при Президентові України з питань громадянства перевіряє:

відповідність оформлення поданих документів вимогам законодавства України;

підтвердження документами виконання умов прийняття особи до громадянства України та виходу особи з громадянства України, а також наявності підстав для втрати особою громадянства України;

відсутність підстав, за наявності яких прийняття особи до громадянства України або припинення особою громадянства України не допускається.

За результатами розгляду Комісія при Президентові України з питань громадянства приймає рішення про внесення пропозицій Президентові України щодо задоволення заяв про прийняття до громадянства України, про вихід з громадянства України, подань про втрату громадянства України та документів про припинення громадянства України за підставами, передбаченими міжнародними договорами України.

У разі прийняття Комісією рішення про відсутність підстав для задоволення Президентом України заяв про прийняття до громадянства України, про вихід із громадянства України, подань про втрату громадянства України, документів про припинення громадянства України за підставами, передбаченими міжнародними договорами України, Комісія повертає зазначені матеріали відповідно до Державної міграційної служби України чи Міністерства закордонних справ України разом із копією такого рішення.

112. Загальний строк розгляду заяв і подань про прийняття до громадянства України або припинення громадянства України не повинен перевищувати одного року з дня їх надходження. Загальний строк розгляду заяв про прийняття до громадянства України дітей, осіб, яким надано статус біженця в Україні чи притулок в Україні, та осіб без громадянства не повинен перевищувати дев'яти місяців з дня їх надходження.

Прийняття Президентом України рішень з питань громадянства України

113. Рішення про прийняття особи до громадянства України або припинення особою громадянства України приймає Президент України.Прийняття до громадянства України або припинення громадянства України здійснюється шляхом видання указів Президента України.

114. Рішення Президента України про прийняття особи до громадянства України або припинення громадянства України надсилається Державній міграційній службі України, Міністерству закордонних справ України та Центральній виборчій комісії.

115. Державна міграційна служба України надсилає повідомлення про прийняті Президентом України рішення через головне управління (управління) міграційної служби в Автономній Республіці Крим, області, містах Києві та Севастополі до управління, відділу (сектору) міграційної служби в районі, районі у місті, місті обласного, республіканського (Автономної Республіки Крим) значення за місцем проживання осіб, щодо яких прийнято рішення.

Міністерство закордонних справ України надсилає повідомлення про прийняті Президентом України рішення дипломатичним представництвам чи консульським установам України за місцем постійного проживання осіб, щодо яких прийнято рішення.Центральна виборча комісія використовує надіслані їй рішення Президента України про прийняття особи до громадянства України або припинення громадянства України у межах повноважень, визначених Законом України «Про Державний реєстр виборців».

116. Управління, відділи (сектори) міграційної служби в районі, районі у містах, містах обласного, республіканського (Автономної Республіки Крим) значення, дипломатичні представництва чи консульські установи України у тижневий строк повідомляють у письмовій формі відповідну особу про прийняте Президентом України рішення.

V. Порядок виконання прийнятих рішень з питань громадянства
...

121. У разі припинення особою громадянства України або скасування рішення про оформлення набуття особою громадянства України управління, відділи (сектори) міграційної служби в районі, районі у містах, містах обласного, республіканського (Автономної Республіки Крим) значення, дипломатичні представництва чи консульські установи України вживають заходів до вилучення у цих осіб документів, які підтверджують громадянство України.Таким особам управління, відділи (сектори) міграційної служби в районі, районі у містах, містах обласного, республіканського (Автономної Республіки Крим) значення, дипломатичні представництва чи консульські установи України видають довідку про припинення громадянства України або скасування рішення про оформлення набуття громадянства України.

Питання щодо дальшого перебування на території України особи, яка припинила громадянство України або щодо якої скасовано рішення про оформлення набуття громадянства України, вирішується відповідно до законодавства України.

122. Загальний строк виконання рішень з питань громадянства не повинен перевищувати одного місяця.123. Контроль за виконанням рішень з питань громадянства, прийнятих Президентом України, здійснюється Комісією при Президентові України з питань громадянства.Державна міграційна служба України та Міністерство закордонних справ України один раз на півріччя подають Комісії при Президентові України з питань громадянства інформацію про виконання рішень Президента України з питань громадянства.


grezin.ucoz.com
 
РоманГрезинДата: Суббота, 17.02.2018, 04:11 | Сообщение # 3
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
О том, что выходом из гражданства занимается МЗС, Комиссия при Президенте, а решение принимает Президент, свидетельствует ст. 18, 22, 23, 25 ЗУ о гражданстве и раздел I Порядка провадження ...

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/215/2001/page

I. Порядок подання заяв та інших документів для встановлення, оформлення та перевірки належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, виходу з громадянства України

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2235-14/page

Стаття 18. Вихід з громадянства України

Громадянин України, який відповідно до чинного законодавства
України є таким, що постійно проживає за кордоном, може вийти з
громадянства України за його клопотанням

.
...

Датою припинення громадянства України у випадках,
передбачених цією статтею, є дата видання відповідного Указу
Президента України.


http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2235-14/page2

Стаття 22. Повноваження Президента України
Президент України:

1) приймає рішення і видає укази відповідно до Конституції
України ( 254к/96-ВР ) і цього Закону про прийняття до
громадянства України і про припинення громадянства України;

2) визначає порядок провадження за заявами і поданнями з
питань громадянства та виконання прийнятих рішень;

3) затверджує Положення про Комісію при Президентові України
з питань громадянства ( 215/2001 ).

Стаття 23. Повноваження Комісії при Президентові України
з питань громадянства
Комісія при Президентові України з питань громадянства:

1) розглядає заяви про прийняття до громадянства України,
вихід з громадянства України та подання про втрату громадянства
України і вносить пропозиції Президенту України щодо задоволення
цих заяв та подань;

2) повертає документи про прийняття до громадянства України
чи про вихід з громадянства України уповноваженому центральному
органу виконавчої влади з питань громадянства або Міністерству
закордонних справ України для їх оформлення відповідно до вимог
чинного законодавства України.

3) контролює виконання рішень, прийнятих Президентом України
з питань громадянства.

...


Стаття 25. Повноваження Міністерства закордонних справ
України, дипломатичних представництв та
консульських установ України

Міністерство закордонних справ України, дипломатичні
представництва та консульські установи України здійснюють такі
повноваження:

1) встановлюють належність до громадянства України відповідно
до статті 3 цього Закону;

2) приймають заяви разом з необхідними документами щодо
прийняття до громадянства України осіб, які мають визначні заслуги
перед Україною, і осіб, прийняття яких до громадянства України
становить державний інтерес для України, перевіряють правильність
їх оформлення, наявність умов для прийняття до громадянства
України і відсутність підстав, за наявності яких особа не
приймається до громадянства України, і разом з висновком
надсилають на розгляд Комісії при Президентові України з питань
громадянства;

3) приймають заяви разом з необхідними документами щодо
виходу з громадянства України, перевіряють правильність їх
оформлення, наявність підстав для виходу з громадянства України,
відсутність підстав, за наявності яких не допускається вихід з
громадянства України, і разом з висновком надсилають на розгляд
Комісії при Президентові України з питань громадянства;

4) готують подання про втрату особами громадянства України і
разом з необхідними документами надсилають їх на розгляд Комісії
при Президентові України з питань громадянства;

...

7) виконують рішення Президента України з питань
громадянства;


=

Разные источники, в том числе сайты Посольств Украины, говорят об общем сроке не более 1 года (плюс срок пересылки документов почтой).

Но это, на мой взгляд, находится в противоречии с вышеприведенными положениями Порядка провадження ..., так как срок один год указан в разделе о Комиссии, а в разделе о МЗС свой срок, причем в обоих разделах говорится "со дня поступления".

В разделе о МЗС очевидно говорится по умолчанию о сроке со дня поступления документов в МЗС. Странно предполагать, что и в разделе, регулирующем работу Комиссии, почему-то говорится по умолчанию о сроке со дня поступления в МЗС.

Что бы ни писали сайты Посольств, можно найти источники, которые подтверждают изложенную мной трактовку Порядка провадження: 8 месяцев для МЗС и 1 год для Комиссии - это два разных срока, второй не включает в себя первый.

Так или иначе, конкретные примеры людей показывают, что общий срок может превышать 1 год. Есть мнение, что стоит регулярно названивать в МЗС (или в Комиссию, когда документы находятся там) с целью выяснить, на какой стадии процесс, и дипломатично поторопить. Не знаю, всем ли это поможет.

Но Вы при необходимости можете получить разъяснения конкретно по этому поводу, опираясь на положения Порядка провадження ... непосредственно в органах (консульство, МЗС, ДМСУ, Администрация Президента, Комиссия при Президенте по вопросам гражданства)

http://russia.mfa.gov.ua/ua....hdrawal

Загальний строк розгляду клопотання про вихід з громадянства України не повинен перевищувати 1 рік.

Увага! Зазначені строки не враховують термін, необхідний для надсилання матеріалів дипломатичною або командирською поштою.


Датою припинення громадянства України є дата видання відповідного Указу Президента України.

Після отримання повідомлення про припинення громадянства України закордоння дипломатична установа у тижневий строк повідомляє заявника про прийняте рішення Президента України, вилучає проїзні документи громадянина України та видає довідку про припинення громадянства України.


Строк виконання рішень Президента України з питань громадянства не повинен перевищувати 1 місяця.

У разі неотримання особою, громадянство якої було припинено, відповідної довідки та неповернення до установи проїзних документів громадянина України протягом визначеного терміну, закордонна дипломатична установа вживає заходів щодо визнання паспортного документа недійсним.


grezin.ucoz.com
 
eva-patersonДата: Суббота, 17.02.2018, 23:56 | Сообщение # 4
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Репутация: 0
Статус: Offline
Добрый вечер, Роман. Вы как всегда, очень подробно вникаете в суть вопроса, за что отдельная благодарность! Вот что касается подсказки  "...Есть мнение, что стоит регулярно названивать в МЗС (или в Комиссию, когда документы находятся там) с целью выяснить, на какой стадии процесс,  и дипломатично поторопить" -хотелось бы уточнить: правильные ли это ориентиры для  Комиссии - http://kiev.glo.ua/organiz....va.html и в МЗС - http://kiev.glo.ua/organiz....y.html? Я обычно звоню в конце месяца в консульский отдел Посольства Укр. и слышу -задерживается ответ, указа нет по вашему запросу.

Сообщение отредактировал eva-paterson - Суббота, 17.02.2018, 23:59
 
РоманГрезинДата: Воскресенье, 18.02.2018, 00:37 | Сообщение # 5
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
По Комиссии - да.
По МИД - нормально, но сообщал народ такой телефон 044-238-17-14

Возможно, и консульский отдел Посольства владеет информацией о стадии рассмотрения вопроса, если документы находятся на рассмотрении в Киеве, иначе они бы только ограничились ответом, что документы давно отправили в МЗС.

Но если документы действительно в Киеве, а не еще в конс. отделе Посольства, то, возможно, звонить в Киев - немного эффективнее. Консульский отдел может сообщать вполне актуальную информацию, но если документы в Киеве, звонком в Посольство вряд ли можно поторопить МЗС или Комиссию, а вот звонком непосредственно им - какой-то шанс есть. Хотя в этой ситуации не угадаешь, что поможет, что нет.


grezin.ucoz.com
 
eva-patersonДата: Воскресенье, 18.02.2018, 01:07 | Сообщение # 6
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Репутация: 0
Статус: Offline
Да, похоже что они в Киеве, потому как отвечают -"звоните в конце месяца, после почты".Другое дело что на Киев меня вообще никто в Консульском отделе не ориентировал, к ним то самим не всегда дозвонишься!!
Конечно, очень грустно что  этим ФЗ РФ 243 от 29.07.2017 подали надежду обойти круги ада с выходом из гражданства, но как оказалось- люди поделились на до выхода закона и после((((Зато был совершен такой пиар!!
Благодарю вас за помощь ориентирования в пространстве, буду действовать по новому маршруту. Хотя, не много надежды что можно поторопить в рассмотрении моих документов, думаю, даже из вредности задерживают заседания комиссии.


Сообщение отредактировал eva-paterson - Воскресенье, 18.02.2018, 01:08
 
РоманГрезинДата: Воскресенье, 18.02.2018, 03:19 | Сообщение # 7
grezin.ucoz.com
Группа: Администраторы
Сообщений: 2694
Репутация: 26
Статус: Offline
Пожалуйста. Желаю успехов!

grezin.ucoz.com
 
Форум » Граждане Украины в России » ПМЖ » Выход из гражданства Украины (Ожидание справки из Посольства Украины-сроки.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Роман Грезин © 2024
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz